Hjem > Nyheter > Innhold

Rengjøring og vedlikehold av tre badekar

Mar 27, 2019

Utseendet til trebadekaret kan spores tilbake til gamle tider, da adelen likte å suge seg inn i trebadekaret for å slappe av. Ved den daglige rengjøringen av trebadekar er det nødvendig å betale så mye som mulig for å drenere kloakken helt, for å forhindre at treverket absorberer kloakk og akselererer aldring eller produserer mugg.


Når tønnen sendes fra fabrikken påføres et lag tungolje. I løpet av de første dagene av kjøpet må derfor luftsirkulasjonen på badet holdes og vinduet skal åpnes for ventilasjon for å unngå å gjøre hjemmet fullt av skarp lukt. Til å begynne med vil vann se vann. Dette er et normalt fenomen. Etter at vannet er fullt, bør det bløtlegges i mer enn 12 timer for å infiltrere trefat helt. Vanninnsprøytningsfenomenet til trefat vil stoppe. Hvis det er noen problemer, bør du kontakte produsenten i tide.


Fordi selve treverket vil ekspandere og trekke seg sammen, bør det ikke eksponeres direkte for solen eller blåses av den kalde vinden. Hvis den ikke trenger å brukes i mer enn to måneder, kan tretønnet fuktes og forsegles med en stor plastpose for å forhindre at luften tar bort fuktighet. Det er best å legge litt vann på vanlig tid for å absorbere fuktighet, holde treet mettet og fuktig, men ikke for mye vann, fordi badet i seg selv har en viss fuktighet.